DOST KOLEJİ’NDE LGS HAZIRLIK ÇALIŞMALARI
Kamp Çalışmaları
- LGS Hazırlıklarımız 7.Sınıf öğrencilerimizle birlikte Nisan ayı ortasında başlar.
- LGS Kamp Dönemi 8.Sınıfa geçen öğrencilerimiz için Ağustos ayında başlatılır.
- Öğretmenlerimiz LGS sınavı öncesi 1 Nisan itibariyle LGS konularını bitirirler.
- LGS Kamp Dönemi: Ağustos ayında, 2. LGS Kamp Dönemi: Sömestr Döneminde, 3. Kamp Dönemi: Nisan ayında başlayıp sınava kadar devam eder.
- Kamp döneminde konu tekrar çalışmaları, deneme sınavları, bireysel ve grup etüt çalışmaları yapılır.
Kullanılan Yayınlar
- Sınava hazırlıkta Milli Eğitim Bakanlığı’nca 2018 – 2019 dönemi için yayınlanan, daha çok yorum ve analiz becerilerine dayalı YENİ soru yapıları esas alınır.
- Derslerde MEB kitapları temel alınır.
- Etüt ve kamp çalışmalarında ise her bir dersten en az beş kaynak kitap ve yaprak testler çözdürülür.
Ölçme Değerlendirme ve Etüt Çalışmaları
- Eylül ayında sınıf belirlemeye yönelik, Seviye Belirleme Sınavı (SBS) uygulanır.
- Ağustos ayında 2, Eylül- Ocak döneminde 10 ve Mayıs sonuna kadar, toplamda farklı yayınlardan seçilen 35 adet deneme sınavı uygulanır.
- Klasik yazılı sınavlar, konu tarama testleri ve düzenli deneme sınavları ile yapılan ölçme-değerlendirme sonuçları branş öğretmenleri ve sınıf danışman öğretmenleri tarafından değerlendirilir.
- Öğrenciler, veliler ve öğretmenlerimiz deneme sınav sonuçlarını ve konu eksikliklerini k12.net takip sisteminden anlık olarak takip ederler.
- Deneme sonuçları öğretmenler tarafından kontrol edilip eksiği olan öğrencilere her hafta etüt planlaması yapılır.
- Sınıf öğrencileri için eğitim Cumartesi günü de ilave 6 ders şeklinde devam eder. LGS’de sınavı bulunan derslerle ilgili olarak Cumartesi günü fazladan 2’şer saat ders yapılır.
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Çalışmaları
- Çocuklarımızın başarılı ve huzurlu bir sınav geçirebilmelerine yardımcı olmak için rehberlik ve psikolojik danışma servisimiz öğrencilerimize ve velilerimize destek vermektedir.
- Anne-babalar, sınavlara hazırlık sürecindeki çocuklarına nasıl destek olabilecekleri konusunda bilinçlendirilmektedir.
- Sınıflarda LGS sistemi hakkındaki gelişim ve değişimler, doğru ve sistemli bir şekilde öğrencilere aktarılır.
- Öğrencilerin kendilerine özgü, etkili ders çalışma stratejilerinde farkındalık kazanmaları onların akademik başarıları için önemlidir. Bu sebeple, her bir öğrenciye bireysel ders çalışma programı hazırlanır.
- Yapılan bireysel ders çalışma programları her hafta düzenli olarak takip edilir, yeni düzenlemeler yapılır. Sistemli bir şekilde soru takibi yapılır.
- Öğrencilerin gelecek ile ilgili planları, hedefleri, deneme sınavlarında yaptıkları doğru ve yanlışlar, sınav stratejileri de bireysel olarak görüşülür.
- LGS Tanıtım, Verimli Ders Çalışma, Motivasyon, Test Çözme Teknikleri, Ergenlik Dönemi Özellikleri, Sınava Doğru, Sınav Kaygısı ve Meslek Seçimi konularında öğrenci seminerleri düzenlenir.
- Motivasyon Çalışmaları: Mezun Öğrencilerle Kahvaltı, Panel, Meslek Tanıtım Günleri, Lise ve Üniversite Gezileri, sınav sonrası bowling, yemek vs. motivasyon amaçlı düzenlenir.
Akademik Danışmanlık Çalışmaları
- sınıf öğrencilerimiz için, her sınıfa bir danışman öğretmen atanır.
- Danışman öğretmeni, öğrencilerinin haftalık soru takibini yapar.
- Yine haftalık olarak veli görüşmesi yapar.
- Her sınıfın danışman öğretmeni, öğrencilerin LGS Denemelerini Değerlendirme amaçlı bireysel görüşmeler
- Bireysel olarak deneme sınavları değerlendirilir, doğru ve yanlışları konuşulur.
- Danışman öğretmen, öğrencisini konu eksikleri için etüte, motivasyon ve duygusal konularda destek alması için rehberlik servisine yönlendirir.